Ook onze NBSB Competitie teams nu 3 rondes onderweg

Terwijl het eerste team met 8 schakers uitkomt in de landelijke KNSB competitie, zijn er nog twee Staunton teams actief in een competitie. Die teams komen beiden met 4 schakers uit in een NBSB (Noord Brabantse Schaak Bond) competitie.   Ook hier zijn inmiddels 3 rondes gespeeld. 

Avond competitie 

Yoshi, Maikel, Eddy en Wim hadden wel zin om naast de interne vrijdag avond competitie een extra avond te spelen. Dus heeft Staunton na een paar jaar weer een avond competitie team., die uitkomt in de 2e klasse D. 

De 1e wedstrijd was op een donderdag avond in Rucphen tegen Eeuwig schaak.  Maikel, Yoshi en Eddy wonnen alle drie na een solide, goed opgebouwde partij.  Wim verloor kansloos. 

Nadat de indeling bekend was, was het wel een beetje sneu te zien dat dit de enige wedstrijd was, die niet op een vrijdag gespeeld wordt. Dat extra speelavondje zit er dus niet helemaal in. 

Nadat we dus eerst met 3-1 wonnen, verloren we tweede wedstrijd thuis tegen Caissa uit Rijen met eenzelfde score.  Nu was de winst/verlies verhouding omgekeerd : Wim won , terwijl Maikel, Eddy en Kasper (die de verhinderde Yoshi verving) verloren. 

Vorige week stond een uitwedstrijd tegen DSC Dongen op het menu.    Maikel speelde op bord 1 remise na een zeer bewogen einde, waarin de kansen op en naar gingen.  Yoshi gaf op bord 2 een master class combineren en harkte het volle punt binnen, Helaas was dit Yoshi’s laatste partij voor ons, want hij houdt het schaken (hopelijk voorlopig) voor gezien, Eddy vocht als een leeuw, maar moest na middernacht toch de handdoek in de ring gooien.  Wim had na een uur z’n partijnotitie al door de shredder gehaald en we keerden daarom met een nipte nederlaag terug naar Etten-Leur.

Na 3 wedstrijden dus een plaats in de middenmoot.

Zaterdag competitie 

Daniel, Eric, Mats en Wim komen uit in de NBSB zaterdag klasse 1B.  We verloren 2 keer en speelden 1 wedstrijd gelijk.

In de eerste wedstrijd speelden we thuis tegen Grenslopers Goirle. Daniel op bord 1 en Wout, die de verhinderde Eric verving, op bord 2 verloren. Mats speelde remise en Wim won op bord 4.  Er zat meer in , maar dat is bij het napraten altijd zo. 

Daarna naar de Raadsheer in Zundert.  Eric won daar op bord 1 , terwijl Daniel en Wim een half puntje scoorden.  Mats kon helaas niet scoren , waardoor we met een 2-2 gelijkspel naar huis reden.

Afgelopen zaterdag kwam S.V. Waalwijk op bezoek.   Dit team was de kampioen van vorig jaar. Omdat er geen hogere NBSB klasse is, spelen ze weer in deze zelfde klasse.  Ze hadden alles al met 4-0 gewonnen. En ook Daniel, Mats en WIm waren kansloos tegen de gewoon sterkere tegenstanders.  Nadat Eric’s remise voorstel 2 keer was afgeslagen, snoept Eric uiteindelijk wel een half puntje af en (alweer achteraf) het had misschien nog een halfje meer kunnen zijn. 

Na 3 rondes, staat dit team nu voorlaatste. Maar de positieve noot is : we hebben de bovenste drie ploegen nu gehad.

De nabeschouwingen van Wim