Onze jeugdafdeling bestaat uit kinderen in de leeftijd van 6 t/m 16 jaar. Een schaakseizoen loopt van begin september tot en met juni. Tijdens schoolvakanties schaakt de jeugd niet en zijn er ook geen schaaklessen.

De jeugd speelt partijen op vrijdag avond van 18:30 tot 19:30 en krijgen daarna schaakles van 19:30 tot 20:00.

Interne competitie

Tijdens de schaakavonden speelt de jeugd 1 partij voor de interne competitie die ingedeeld word via het Zwitsers systeem. De basisregel is dat iedereen een tegenstander krijgt die zo dicht mogelijk bij hem/haar op de ranglijst staat. 

Speeltempo: 30 minuten per persoon.

Inhaalronden:

Om het voor de kinderen mogelijk te maken hun afwezigheid te compenseren zijn er inhaalronden. Op deze avonden kunnen de kinderen een eerdere, niet gespeelde ronde, alsnog spelen. De kinderen die alle ronden al hebben gespeeld, spelen die avond voor de Zilveren Pion. 

Zilveren Pion

Sommige kinderen zijn eerder klaar met hun schaakpartij en hebben dus tijd over. Dan worden ze random tegen elkaar ingedeeld. Deze partijen tellen mee voor een secundaire competitie genaamd Zilveren Pion.

Speeltempo: 15 minuten per persoon per partij.

Schaaklessen

Voor de schaaklessen maken we gebruik van de methode “Stappenmethode” van Rob Brunia en Cor van Wijgerden. De methode bestaat uit zes stappen. Bij iedere stap hoort een handleiding met lessen voor de trainer en werkboeken met opgaven voor de leerlingen. Elke stap kan worden afgesloten met een examen. Na een voldoende resultaat ontvangt de leerling het diploma van de bijbehorende stap.

Mocht uw kind interesse hebben in schaken kom dan gerust een keer vrijblijvend  kijken.

Contributie:

De jeugdleden tot 16 jaar betalen € 75,– per seizoen.