Onze jeugdafdeling bestaat uit kinderen in de leeftijd van 6 t/m 16 jaar. Een schaakseizoen loopt van begin september tot en met juni. Tijdens schoolvakanties schaakt de jeugd niet en zijn er ook geen schaaklessen.

De jeugd schaakt partijtjes op vrijdag van 18:45 tot 19:45. Voor de kinderen die dit willen is er schaakles van 19:45 tot 20:15.

Voor de schaaklessen maken we gebruik van de methode “Stappenmethode” van Rob Brunia en Cor van Wijgerden. De methode bestaat uit zes stappen. Bij iedere stap hoort een handleiding met lessen voor de trainer en werkboeken met opgaven voor de leerlingen. Elke stap kan worden afgesloten met een examen. Na een voldoende resultaat ontvangt de leerling het diploma van de bijbehorende stap.

Tijdens de schaakavonden speelt de jeugd een interne competitie (zwitsers). Deze competitie loopt van het begin van het seizoen tot het einde. Aan het einde van het seizoen wordt de winnaar van de competitie bekent gemaakt. De nummers 1, 2 en 3 winnen een beker.

De zilveren pion is een competitie die de kinderen naast de interne competitie spelen. Deze wordt random ingedeeld. En aan het einde van het seizoen wordt 1 winnaar bekent gemaakt. Deze wint de Zilveren pion.

Om wat af te wisselen spelen we niet elke avond competitie, maar spelen we ook soms doorgeef schaak of andere fantasieschaak spelletjes.

 

Mocht uw kind interesse hebben in schaken kom dan gerust een keer vrijblijvend  kijken.

 

Contributie:

De jeugdleden tot 16 jaar betalen € 50,– per seizoen. Het tweede en volgende kind betaald € 35,– per seizoen.
Schaaklessen kosten € 25,– per seizoen.

 Banknr: NL35RABO0174803125 t.n.v. Staunton Etten-Leur