Interne competitie

De competitie wordt gespeeld volgens systeem Keizer. De basisregel is dat iedereen een tegenstander krijgt die zo dicht mogelijk bij hem/haar op de ranglijst staat. Daarnaast wordt bij het berekenen van de ranglijst rekening gehouden met de positie die iemand op deze ranglijst inneemt. De speler op de eerste plaats is 100 punten waard en met elke plek daalt de waarde van de speler met 2 punten. Na een wedstrijd krijgt de speler die wint alle punten van de tegenstander, bij remise de helft van de punten van de tegenstander, en de speler die verliest krijgt geen punten.

Voor de details verwijzen we naar http://www.caissa-amsterdam.nl/het-keizer-systeem/

Om te voorkomen dat dezelfde personen ‘te vaak’ tegen elkaar spelen, hebben we gekozen voor perioden. Dit betekent dat het hele seizoen is opgedeeld in 4 perioden van afwisselend 6 en 7 ronden. Binnen eenzelfde periode kan je niet nogmaals tegen dezelfde tegenstander uitkomen. Deze regel staat los van het open kampioenschap.

Speeltempo: 40 zetten in 1 ¾ uur, daarna 15 minuten erbij en uitvluggeren.

Inhaalronden:

Om het voor mensen mogelijk te maken hun afwezigheid te compenseren zijn er inhaalronden.
Op deze avonden kunnen mensen een eerdere, niet gespeelde ronde, alsnog spelen. De mensen die alle ronden al hebben gespeeld, spelen die avond open kampioenschap.

Indeling bij een oneven aantal:

Bij een oneven aantal mag de persoon die oneven is ervoor kiezen om tegen crazy waldo te spelen. Zie hiervoor: Regels Crazy Waldo