De meivakantie, een vakantie waar veel te vieren is: Sowieso is het vakantie, dat is al iets om te vieren. Maar verder heb je koningsdag op 27 april, Bevrijdingsdag op 5 mei en daartussen op 1 mei het Staunton jeugdschaaktoernooi. Het was dit jaar weer een toernooi met spannende partijen, veel gezelligheid en mooie prijzen.

Koningsdagsnelschaaktoernooi 2022

Afgelopen dinsdag was het dan zover. Het jaarlijkse Koningsdag snelschaaktoernooi van Staunton. Warm werden we ontvangen. Als ware Royalties eigenlijk daar we bij aankomst werden bezongen als de Koning op Koningsdag. Langzaam maar zeker druppelde alle spelers ( op één na, die staat er vanavond ) binnen. Een kleine introductie van onze voorzitter en we konden van start.

Staunton versus Best Moves

Staunton versus Best Moves

Op zaterdag 23 april was onze inhaalwedstrijd (thuis) tegen Best Moves. Een aantal van onze spelers hadden het helaas laten afweten en zo doende dat we wat vervangers nodig hadden. Daan had wel zin om weer een potje met ons mee te doen. En aangezien we tegen een jeugdig team zouden spelen hebben we ook één van onze jeugdspelers opgesteld. Het beloofde een spannende middag te worden.