We hebben het jeugdseizoen op een feestelijke manier afgesloten. De kinderen konden kiezen uit allerlei verschillende schaakspellen. Sommige kinderen waren in voor een serieus potje schaak en speelden simultaan tegen onze Flip Nipius. Andere kinderen speelden varianten zoals square4chess, vier personen schaak, drie personen schaak of Paco Sako. Een vriendschappelijk potje gewoon schaak was natuurlijk ook mogelijk. Tussendoor kregen alle kinderen wat te drinken en een ijsje. Volgens mij heeft iedereen een leuke avond gehad. En als afsluiter van de avond hebben we natuurlijk de diploma’s en prijzen uitgereikt.

Er zijn 11 kinderen geslaagd voor hun stappen diploma. Waarvan drie kinderen zelfs met een 10! Super trots op jullie. Ze hebben er hard voor gewerkt.

Gedurende het seizoen hebben de kinderen in verschillende competities met elkaar gestreden om de bekers. We hebben vier fantasie schaakavonden gehad. Tijdens deze avonden kwam Joey verrassend goed uit de hoek. Even zag het eruit of hij er met de beker vandaan zou gaan. Echter heeft Kristian op de laatste avond zo goed gescoord dat hij Joey met één punt voorbij is gegaan. Kristian heeft zeer verdient de beker in ontvangst genomen.

De zilveren pion is een competitie die wordt gespeeld door de kinderen die meerdere partijen per schaakavond spelen. Het was erg spannend in de top drie. De heren zaten dicht bij elkaar in de buurt met hun punten. Er kon er echter, maar één winnen. Joost heeft de beker en wisselbeker in ontvangst mogen nemen. Super knap gedaan!

De competitie is dan waar iedereen op gewacht had. Er werd in de hele top tien gestreden om zo hoog mogelijk te eindigen. Benjamin was goed op weg om de top in te klimmen. Geheel ongeslagen is hij op een mooie vierde plaats geëindigd. Het verschil tussen nummer drie en nummer twee was heel gering. Net op het laatst wist Kristian dan toch de tweede plaats in de wacht te slepen, waarmee Tygo op de derde plaats kwam. Stipt op één bleef onze kampioen Milo!

Ik wens iedereen een hele fijne zomervakantie toe. We zien elkaar weer in het nieuwe seizoen dat start op vrijdag 1 september.

groepsfoto

Ranglijst competitie: klik hier

Ranglijst Zilveren Pion: klik hier

Afsluiting jeugd seizoen 2023