Op het moment van plaatsen is het alweer het nieuwe jaar, dus vandaar willen wij jullie allemaal de beste wensen voor 2017 toewensen.

Afgelopen vrijdagavond 30 december 2016 werd er in d’n Drempel door SV Staunton weer geschaakt. Deze keer was het alweer de laatste keer voor 2016 dat er punten voor het OK gepakt konden worden.

Zo op de een na laatste dag van het jaar werden er weinig deelnemers verwacht, maar er waren toch nog 15 schakers. Het leukste van de avond was dat Maikel Merkies met een doos gebak kwam binnenlopen. Deze keer niet vanwege zijn verjaardag, maar omdat hij getrouwd was afgelopen woensdag 28 december 2016. Dus de avond begon goed, maar werd nog beter.

 

Tamara wist in een spannende partij Henk Hofman te verslaan en schoot daarmee omhoog op de ranglijst. Ook wist Rinus Merkies het jaar mooi af te sluiten, want hij wist de (op papier) veel sterkere Aad Quak te verslaan. Hij stond in zijn partij al een tijdje gewonnen, maar Aad probeerde er met een “Dolle” toren nog een remise uit te slepen, maar helaas. Wellicht volgend jaar weer. Ook voor Wiek van Leeuwen ging het goed. Wat begon als een klein foutje van Jan van Egmond werd, beetje bij beetje een onhoudbare zaak en Jan moest toch zijn meerdere in Wiek erkennen. Ook Jan Hendrikx maakte na een enorm spannende partij op zeer vakkundige manier zijn partij af en won daarmee van Daniël Koopman.

Vervolgens gebeurde er iets zeer wonderbaarlijks deze avond. Maikel Merkies (Kersverse Bruidegom) stond voor en kon binnen 3 zetten de partij winnen. Maar met zijn hoofd nog in de witte Broods weken bood hij remise aan waardoor Eugene Alexa een heel mooi cadeau kreeg, namelijk een half puntje. Overige spelers natuurlijk jaloers, want dit doet hij anders nooit. Ronald Mouwen moest in een gelijkwaardige partij tegen Piet van Putten toch op het laatst kleur bekennen en Piet met de overwinning naar huis sturen.

De laatste partij was toch wel de spannendste van de avond. Deze ging tussen Martijn Struijs en Cees van Gils. Tot op de laatste zet zaten er kansen voor beide spelers in om te winnen maar helaas voor Martijn ging Cees er met de winst vandoor.

 

Volgend jaar zijn ook weer elke vrijdagavond van de partij. Ook u bent van harte welkom op onze schaakavond. We spelen in D’n Drempel te Etten-Leur, (Papenstraat 47), en starten rond 20.15u. Voor meer info: www.svstaunton.nl of stauntonettenleur@gmail.com

 

 

 

Verslag Laatste schaakavond van het Jaar