Op zaterdag 7 maart verwelkomde de club DSC uit Dongen ons in een zeer mooi modern gebouw. De middag begon met goed en met slecht nieuws. Het goede nieuws was dat Daniël zijn snelste overwinning ooit behaalde. Het slechte nieuws daar in tegen was dat dit kwam omdat de tegenstander van Daniël niet was komen opdagen. Dit betekende geen partij voor Daniël, maar wel al 1-0 voorsprong voor het team.

Over snelle overwinningen gesproken….. Wiek wist in de opening al een stuk van de tegenstander te grazen te nemen en maakte de partij vrij gemakkelijk binnen een kleine drie kwartier af.

Belofte maakt schuld. Zo beloofde Flip ons een zes uit zes score voor de externe competitie. Gelukkig is Flip een man van zijn woord. En zo doende scoorde hij vandaag zijn vijfde partij. Dit maal met een gemeen paardvorkje (net na de ietwat onconventionele opening van zijn tegenstander) die zijn tegenstander de dame kostte. Nog één partij te gaan Flip.

Rinus kwam in de opening een stuk tegen een pion voor te staan. Vervolgens kreeg Rinus het gevoeld alsof de muren op hem af kwamen. Weinig claustrofobisch wist Rinus wel raad met de pionnenmuur van zijn tegenstander. Zo brak hij door de muur heen en won uiteindelijk in het eindspel.

De tegenstander van Tamara dacht geregeld lang na. Je zou verwachten dat er dan ook goede zetten gedaan zouden worden. Nu was dit soms ook het geval, maar gelukkig voor Tamara niet altijd. Zo vond Tamara haar momentje in het spel op de 22ste zet offerde Tamara als donderslag bij heldere hemel haar toren op het paard. De tegenstander, vermoeid van het lange denken, wist zich geen raad meer. En koos, helaas voor hem, niet de juiste voortzetting.

De tegenstander van Ad kende de regels van het spel maar al te goed. De doelstelling was helder, je moest iemand mat zetten. Ad speelde sterk en was al snel positioneel dominant. Dit ging van kwaad tot erger en uiteindelijk stond Ad totaal gewonnen. De tegenstander gaf het niet op, maar speelde door tot het bittere eind. Immers mat is mat en dat was het technisch gezien nog niet. Ad gunde hem zijn lolletje en besloot de partij dan maar technisch af te handelen.  

Inmiddels is het 6-0 voor Staunton en zijn er nog 2 partijen bezig. Zowel Cees als Maikel hebben gelijkwaardige stellingen. Het leek nog een lange middag te gaan worden. Maar Cees biedt op zet 18 remise aan en de tegenstander accepteert meteen.

Nu alleen nog de partij van Maikel. De heren zijn pas op zet 20 en hebben ieder ongeveer nog 30 minuten op de klok. Maikel doet nog een aantal zetten en biedt dan uiteindelijk op zet 25 toch ook remise aan. De tegenstander checkt nog even bij de teamleider of hij de remise aan mag nemen. De vraag bleek een retorische te zijn.

Zo eindigt deze middag in een mooie score van 7-1 voor Staunton. Wat onze positie op de ranglijst (eerste plaats) versterkt.   

Zaterdag competitie ronde 5