Vorig jaar hebben we voor het eerst in de zomermaanden ook geschaakt. Dit is veel mensen goed bevallen en daarom schaken we ook deze zomer weer!

De opzet is een mix van het bekende Open Kampioenschap en het spelen van meerdere partijen op een avond om bij een beperkt aantal avonden toch een mooie competitie te kunnen spelen.

De details:

Wanneer: vanaf 7 juli iedere vrijdagavond tot en met 18 augustus, dus 7 avonden

Waar: in wijkgebouw D’n Drempel, de vaste speellocatie van SV Staunton, Halewijnstraat 47 te Etten-Leur. De Drempel is helaas 3 weken dicht en daarom wordt er op vrijdag 21 juli, 28 juli en 4 augustus in De Linde geschaakt. Wipakker 16, 4872 XH Etten-Leur.

Tijd: begin om 8 uur (inloop vanaf kwart voor 8); einde voorzien rond half 12 (bar dicht 12 uur)

Kosten: om aan het einde ook de winnaars een prijsje te kunnen geven, vragen we per avond 1 euro inleg

Opzet:
Iedere avond speelt iedereen 3 partijen met een half uur per persoon per partij. Partijen worden bepaald door vrije loting (ongeacht sterkte). Het is niet mogelijk om binnen 5 rondes weer tegen de zelfde speler uit te komen.  De beste 12 resultaten van de 21 partijen tellen mee. De score wordt bepaald via de zelfde puntentabel als het OK.

Op deze manier hopen we het zo interessant mogelijk te maken voor iedereen om een paar avonden in de zomer te komen schaken.

Het is leuk als je kunt laten weten dat je mee wilt spelen zodat we een inschatting hebben van het aantal deelnemers, maar je kan ook gewoon binnenlopen op de avond zelf.

Iedereen die om 8 uur binnen is wordt ingedeeld voor die avond.

Zomerschaken 2017