Het seizoen voor de senioren loopt vanaf september tot en met juni. We spelen een interne competitie die ingedeeld word via het keizer systeem. Per seizoen hebben we 26 competitie avonden en 7 avonden waarop je een gemiste partij in kunt halen.

Naast de interne competitie spelen we ook een open kampioenschap (ook wel OK genoemd). Ook niet leden mogen hier aan mee doen. Per seizoen zijn er 9 verplichte OK avonden en ook nog 7 avonden waarop men OK kan spelen als ze niet hoeven in te halen. Speel je liever OK dan dat je een partij inhaalt dan is dit ook mogelijk.

Op de agenda kun je precies zien welke avonden we competitie of OK spelen.

Contributie:

De senioren betalen € 80,– per seizoen.
De senioren die alleen extern schaken betalen € 45,– per seizoen.
De dubbelleden, 65+ en de studenten betalen € 45,– per seizoen.

Banknr: NL35RABO0174803125 t.n.v. Staunton Etten-Leur

Spelregels Open Kampioenschap:

Partijen worden bepaald door vrije loting (ongeacht sterkte). Het is niet mogelijk om binnen 4 rondes weer tegen de zelfde speler uit te komen.

Bij winst krijg je de punten zoals beschreven in de tabel hieronder.. Een nederlaag betekent 0 punten. Een remise is de helft van de waarde van je tegenstander.De beste 75% van alle resultaten tellen mee.

Speeltempo: 40 zetten in 1½ uur, daarna 15 minuten erbij en uitvluggeren.

Puntentabel Open Kampioenschap

Groepen indeling OK 2016-2017